Дали  след Берлинале, видеомузикалните награди Грами и Британските музикални

...
Дали  след Берлинале, видеомузикалните награди  Грами и Британските музикални
Коментари Харесай

Джейми Лий Къртис подкрепя полово неутралните награди, но не за сметка на жените

Дали  след „ Берлинале ”, видеомузикалните награди „ Грами ” и Британските музикални награди, които отстраниха половия симптом при разпределение на премиите може да чакаме това да е бъдещето и за Оскарите?

Поне съгласно актрисата Джейми Лий Къртис - майка на транс щерка - евентуално това би било добра опция.

Актрисата, която получи първия си " Оскар ", изрази поддръжка за устрема към унищожаване половия симптом при актьорските категории. „ Като майка на транс щерка, аз изцяло разбирам “, разяснява Къртис опцията за въвеждане на полово неутрални категория за основна и поддържащи функции.

After winning best supporting actress, Jamie Lee Curtis said she wants to see “more women anywhere, anytime, all at once ” winning #Oscars. https://t.co/lK6UUZgkHGpic.twitter.com/BidmgJnj7q
— The Associated Press (@AP) March 13, 2023
От друга страна, Къртис призна, че е загрижена, че това би лимитирало опциите на дамите в промишлеността да бъдат оценени за своя труд, нещо, за което е работила „ интензивно “. Актрисата призна, че това е „ комплициран въпрос ”, само че съобщи безапелационната си позиция,  че най-важното е приобщаването на повече дами, като употребява в игра на думи заглавието на кино лентата с нейно присъединяване - „ повече дами на всички места, когато и да е и едновременно. “

Къртис, която бе очевидно шокирана при спечелването на премията за поддържаща роля, не пропусна  да благодари на хората, подкрепили нейното „ пътешестване ”. „ Знам, че наподобява, че заставам тук сама, само че не съм. Аз съм стотици хора “, сподели тя, преди да спомене сътрудниците си от актьорския състав и екипа, нейния „ тим на фантазиите “, фамилията й, поддръжниците на „ жанрови филми “, които е направила, и починалите ѝ родители.  
    View this post on Instagram           
A post shared by Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis)

Ролята във актрисата в триумфиралия във вечерта на Оскарите „ Всичко на всички места едновременно ” и донесе първа статуетка на филмовата академия, само че кариерата й досега не е останала неоценена. Дъщерята на именитите артисти Джанет Лий и Тони Къртис е притежател на премия на „ БАФТА “, „ Сатурн “ и две награди „ Златен глобус “ има и своя звезда на Холивудската алея на славата.

Къртис, която при започване на кариерата си завоюва прозвището „ кралица на писъка “, защото взе участие в голям брой филми на ужасите, е известна и като създател на детски книги и с постоянната си графа в Huffington Post.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР